HET MODERNSTE FOOD CENTER VAN NEDERLAND

"Steeds meer klandizie op Food Center Westland"

Het Poeldijkse Food Center Westland is inmiddels alweer een jaar up and running. "De eerste maanden moesten de klanten de weg echt leren vinden, maar inmiddels  hebben we veel klandizie uit Den Haag, Rotterdam, maar ook uit Brabant", vertelt Job van den Broek. Hij presenteerde zich eerst onder de naam van Valstar Holland op de groothandelsmarkt, maar werkt nu als zelfstandig onderdeel van de Best Fresh Group onder de historische veilingnaam Westland-Noord.

"Voorheen werkte ik puur uit de voorraad van Valstar, maar ik kreeg veel meer handel uit de omgeving aangeboden. Daarom hebben we de unit op het Food Center nu van Valstar Holland losgekoppeld, waardoor ik vrij ben om handel van derden in te kopen. Net als de andere dochterondernemingen van de Best Fresh Group heeft de aanvoer vanuit de groep wel de voorkeur, maar is er geen verplichting", vertelt Job. Hij is tevreden met de strategische wijziging. "We kunnen ons op deze manier veel meer specialiseren en we zien dat veel derde partijen ons weten te vinden. Alle handel van im- en exportbedrijven is welkom."

Job van den Broek

"Voor Westland-Noord vormen de kasgroenten de hoofdmoot van de handel, maar dat zakt in de zomermaanden wat weg als veel ondernemers makkelijker direct van de tuin kopen. Daarom heb ik nu contact gelegd met een groep aardbeientelers en hoop ik me deze zomer vol in de aardbeienverkoop te storten. Daarmee kan ik vanuit het Westland ook wat unieks bieden aan al de markt- en braderieklanten", vertelt de uit Breda afkomstige Job. "Het lastige is dat deze jongens niet aan al hun collega's gaan vertellen dat ze op het Food Center zulke goede en goedkope handel kunnen halen, dus we moeten pro-actief onze klanten benaderen."

Hij ziet de toekomst van Westland-Noord op het overdekte groothandelscentrum met veel vertrouwen tegemoet. "Weet je, het werk op de groothandelsmarkten is niet meer zo als vroeger en het loopt hier 's ochtends vroeg om 5 uur niet meer storm. Maar we zien wel dat veel ondernemers gewoon via de telefoon bestellen. Een foto op de app triggert al veel mensen om handel te kopen. Daarbij proberen we met onder meer de collega's van Alpha AGF, Vegy Holland, Francis Traing, Caribean Trading en Boeregoed het aanbod zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Dat werkt, want de mensen die hier geweest zijn, komen altijd terug!"

Mensen kunnen zich aansluiten bij de Food Center-whatsapp groep (06-57317577) om op de hoogte te blijven van het actuele aanbod en de acties.

Voor meer informatie:
Job van den Broek
Westland-Noord
ABC Westland 242 Foodcenter A11
2685 DB Poeldijk
T: +31 174 214480
M: +31 651890232
info@westland-noord.nl
www.bestfreshgroup.com
www.foodcenterwestland.nl

Deel dit bericht: