HET MODERNSTE FOOD CENTER VAN NEDERLAND

Jackfruit bij Francis Trading

Vandaag zijn er bij Francis Trading, gevestigd in Food Center Westland Poeldijk, enkele jackfruits gearriveerd uit Maleisië.

De bijzonder grote vrucht is volgens Martin Francis, eigenaar van het gelijknamige import en exportbedrijf van exotisch fruit en groenten, bijna niet te verkrijgen in Nederland.

De jackfruit, ook wel nangka genoemd, is een tot 30 m hoge groenblijvende boom uit de moerbeifamilie die zijn oorsprong vindt in India. De boom valt op door de enorme vruchten (tot 40 kg), die aan de stam ontspringen. De vrucht is peervormig of cilindrisch, 30–100 cm lang tot 50 cm breed en bevat tot vijfhonderd 4 cm lange zaden. Het vruchtvlees is rijp gelig, smaakt flauw zoet en heeft ook een zoete geur. De vrucht bevat tot 30% zetmeel.

De zoete exotische vrucht wordt gebruikt bij gerechten in de oosterse keuken zoals in de Filipijnen, Vietnam, Maleisië en Indonesië, maar wordt ook als vrucht gebruikt. Jonge, onrijpe jackfruit wordt gebruikt als groente.

De vestiging van Francis Trading in Food Center Westland op het ABC Westland terrein in Poeldijk, is op weekdagen geopend van 6.00 en 12.00 uur. Eigenaar Martin Francis is bereikbaar via  06- 22184207 of per e-mail martin.francistrading@gmail.com

Deel dit bericht: